Skip to main content

Zeiljacht met voorstuwingsproblemen

Datum: vrijdag 28 juli 2023 | Sectie: IJmuiden

Zeiljacht Harpoen 2 zeilt ten hoogte van Castricum als de schipper contact opneemt met de Kustwacht. Hij geeft aan dat hij zijn motor niet kan laten draaien bij aankomst IJmuiden omdat niveau van de motorolie extreem laag is. Kustwacht geeft aan dat hij later weer contact kan opnemen als hij in buurt van IJmuiden komt. De Kustwacht piept de schipper van de Nh1816 met het verzoek om te bellen. Initieel vanwege een sterke draaggolf op kanaal 16. Multraship Protector (noodhulpsleper Kustwacht) ligt 13 mijl west van IJmuiden en peilt deze draaggolf op 90 graden. Wij peilen deze draaggolf op 270 graden vanuit onze ligplaats De rest van de bemanning wordt gealarmeerd om de veroorzaker uit te peilen. Na 5 minuten varen stopt de draaggolf en komt niet meer terug. Besloten wordt om richting het zeiljacht te gaan en na telefonisch contact besluiten wij om 5 liter motorolie en trechter over te geven aan het zeiljacht. Dit was genoeg en we keren weer terug naar IJmuiden.

 

 

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.