Skip to main content

Medische evacuatie

Datum: dinsdag 25 juli 2023 | Sectie: IJmuiden

Hektrawler "Afrika" heeft IJmuiden net verlaten bestemd voor haar visgronden tussen Schotland en Noorwegen. Ze blijft initieel in de buurt van IJmuiden voor reparatie aanboord. Ze alarmeert de kustwacht voor een bemanningslid die hartproblemen heeft. Helikopter en wij worden gealarmeerd om 14:38. Wij zijn als eerste ter plaatse en zetten twee man van ons over via de loodsladder om de patiënt in het stuurhuis te monitoren. Drie minuten later arriveert ook de helikopter boven het schip en laat de winchman en de SAR-verpleegkundige zakken. Besloten wordt om de patiënt via een sling naar de helikopter af te hijsen voor vervoer naar het ziekenhuis. Na vertrek van de Bristow helikopter komt het verzoek van het schip om twee monteurs mee te nemen naar IJmuiden. Dit verzoek willigen we in en we zijn om 15:50 weer retour station

 

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.