Skip to main content

Zeiljacht met voorstuwingsproblemen

Datum: dinsdag 01 augustus 2023 | Sectie: IJmuiden

Zeiljacht met echtpaar en twee kinderen zeilt vanuit Lowestoft richting IJmuiden en ze bemerken dat de motor niet wil aanslaan. Ze maken contact met het Haven Operatie Centrum (HOC) met de vraag of ze assistentie kunnen krijgen bij aankomst pieren. Het HOC legt deze hulpvraag neer bij onze KNRM Alarm centrale en na contact met de schipper besluit hij te helpen en de schipper maakt alarm om 22:06 voor de bemanning. Helaas valt 10 mijl buiten de pieren de wind weg en na telefonisch overleg varen we haar tegenmoet en zetten een opstapper over voor het maken van de sleepverbinding. We leveren haar om 01:30 af in de Seaport Marina.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.