Vrijwilligers bedankt voor hun inzet voor KNRM IJmuiden

15 januari 2018
ijmuiden

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden ging de speciale aandacht uit naar Jan Sikkema en Niels Korver. Beide vrijwilligers hebben inmiddels een ruime staat van dienst bij het reddingstation.

Niels Korver (30) werd in mei 2007 vrijwilliger bij het reddingstation, de eerste jaren als aankomend opstapper. Na het behalen van diverse opleidingen, zoal EHBO, Vaarbewijs, Helicopter Underwater Escape Training, Marcom B, brandbestrijding en een trainingsweek in Schotland, werd hij in mei 2010 officieel ‘opstapper’. Niels heeft voor zijn tien jaar lange inzet de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid ontvangen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Jan Sikkema (73) is sinds juli 1991 als vrijwilliger bij KNRM betrokken als lid van de plaatselijke commissie van het reddingstation. Vanaf februari 2010 was hij in de commissie specifiek verantwoordelijk voor het opleiden en oefenen van de vrijwillige bemanningsleden. In 2012 werd Jan benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn 20-jaar belangeloze inzet voor het reddingstation. In januari 2017 ontving Jan tevens de bronzen legmedaille vanuit de KNRM voor zijn 25 vrijwillige dienstjaren. Jan was tot afgelopen december vrijwilliger bij het reddingstation, hij heeft zijn stokje overgedragen aan Jan Wieger Hof.

Bijzondere gast tijdens de bijeenkomst was burgemeester van de gemeente Velsen, Frank Dales. Binnenkort wordt hij benoemd als voorzitter van KNRM-reddingstation IJmuiden. Zijn voorganger Franc Weerwind was tijdens zijn burgemeesterschap in de periode van 2012-2015 ook voorzitter van het IJmuidense reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij