Kerstbroden bezorgen bij eenzame ankerliggers

23 december 2017

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de ankergebieden voor de Noord-Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Zaterdag 23 december combineren de IJmuidense redders de laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden aan voor anker liggende schepen.

De zeelui die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Ze liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn, zonder hun dierbaren. Om wat afleiding te organiseren combineren de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefentocht met het bezorgen van kersbroden en de daarbij behorende goede wensen.

Uit voorgaande jaren weten de vrijwilligers dat de kerstbroden, dit jaar beschikbaar gesteld door Ambachtsbakker Bastmeijer, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekent voor beide partijen een goed begin van kerstdagen.