Skip to main content

Kerstbroden bezorgen bij eenzame ankerliggers

Datum: zaterdag 23 december 2017 | Sectie: IJmuiden

Het hele jaar door komen de vrijwillige reddingbootbemanningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in de ankergebieden voor de Noord-Hollandse kust. Meestal om zieken en gewonden van boord te halen. Zaterdag 23 december combineren de IJmuidense redders de laatste oefening van het jaar met het uitdelen van kerstbroden aan voor anker liggende schepen.

De zeelui die aan boord van ankerliggers verblijven, is het niet gegeven om Kerst in familiekring te vieren. Ze liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn, zonder hun dierbaren. Om wat afleiding te organiseren combineren de vrijwilligers van de KNRM hun wekelijkse oefentocht met het bezorgen van kersbroden en de daarbij behorende goede wensen.

Uit voorgaande jaren weten de vrijwilligers dat de kerstbroden, dit jaar beschikbaar gesteld door Ambachtsbakker Bastmeijer, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden van de voor anker liggende schepen. En dat betekent voor beide partijen een goed begin van kerstdagen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.