Skip to main content

Nh1816 brengt sporters van Noord- naar Zuidpier

Datum: zaterdag 09 december 2017 | Sectie: IJmuiden

Vandaag is de negende KNRM West Coast Challenge van start gegaan. Een uniek duursportevenement langs de kust van Nederland. Twee personen met één fiets lopen en fietsen afwisselend om fondsen te werven voor de KNRM.

De West Coast Challenge is een eendaagse run bike run. De totale afstand bedraagt 130 kilometer, de route loopt vrijwel volledig over het strand. Naast de hele West Coast Challenge van 130 kilometer voor duo's, de halve Challenge van ongeveer 65 kilometer voor duo's en de teamestafette van 130 kilometer voor twee duo's, is er dit jaar een extra onderdeel toegevoegd. Ook enkele ultralopers doen de Challenge mee, zij rennen in hun eentje de 65 of 130 kilometer!

De start was vanochtend bij KNRM-reddingstation Den Helder. Om 04:30 uur vertrokken de deelnemers van de 130 kilometer uit Den Helder naar Hoek van Holland. De halve West Coast Challenge zal starten bij Paviljoen Noordzee in IJmuiden om 11:00 uur richting het zuiden. De weersverwachtingen zijn ronduit ongunstig. Een harde noordwestenwind, winterse neerslag, een gevoelstemperatuur onder nul en hoog water bij de Zandmotor.

Fondsenwerven
De West Coast Challenge is niet alleen een sportieve belevenis, maar ook een unieke manier om het werk van de KNRM - levens redden op het water - financieel te ondersteunen. Dat gebeurt door een deel van de inschrijfgelden beschikbaar te stellen en daarnaast worden de deelnemende teams gestimuleerd om aanvullende sponsorgelden bij te dragen via www.knrm.geef.nl.

Overvaren
Het Noordzeekanaal maakt dat de deelnemers aan de hele Challenge en de estafette door reddingboten van KNRM IJmuiden KNRM Wijk aan Zee overgezet. De ondersteuning op de route wordt eveneens verzorgd door de KNRM.

Live volgen
Door de GPS-transponders is het ook voor de thuisblijvers leuk om de WCC te volgen en op gezette tijden op te duiken langs de route. De sporters zijn via een GPS-transponder op de fiets te volgen via de website www.westcoastchallenge.nl.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.