Skip to main content

Visboot met drie opvarenden in problemen

Datum: woensdag 23 augustus 2017 | Sectie: IJmuiden

Rond 14:00 uur was schipper Ton Haasnoot met de nieuwe schipper van KNRM Hoek van Holland, Pleun de Koning, aan het oefenen met reddingboot Koos van Messel. Tijdens het varen van de Visserhaven naar de van de Baloeran-boei, ter hoogte van de nevenvaargeul richting Seaport Marina, zagen de heren een visbootje met drie opvarenden. De opvarenden waren met de motor aan het rommelen, dus de twee schippers hielden een oogje op het geheel.

Niet veel later werd er naar verwachting druk naar de Koos van Messel gezwaaid, waarna de reddingboot richting het visbootje voer. Een van de reddingbootschippers heeft Haven IJmuiden over de situatie ingelicht en vervolgens werd het visbootje langszij genomen. Omdat de schippers maar met z’n tweeën aan boord waren, is een van de opvarenden van het visbootje aan boord genomen voor het tot stand brengen van de sleepverbinding.

Het visbootje is in Seaport Marina afgeleverd, waarop de Koos van Messel haar oefentocht naar de Baloeran kon voortzetten. Voordat de schippers daar waren, hebben ze eerst nog een opblaas zwemband opgepikt die door de oostenwind vanaf het strand zee had gekozen.

Tegen 16:00 uur lag de Koos van Messel weer voor de kant, al met al een leerzame praktijkmiddag voor de nieuwe schipper.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.