HOME

Zeiljacht stuurloos in drukke vaargeul

01-09-2017IJmuiden

Om 13:51 uur alarmeerde de Kustwacht de IJmuidense redders voor een zeiljacht met motorproblemen. Het 12 meter lange jacht lag weliswaar onder zeil, maar vanwege de winkracht 1 uit variabele richtingen dreef het schip voornamelijk op de vloedstroom. Toen het jacht steeds meer in de richting van de drukke vaargeul van de IJmuidense haven verdaagde, besloot de schipper van het jacht beroep te doen op hulp van de KNRM.  

De noodoproep werd ook opgevangen door de KNRM-reddingboot ’t Span. Deze reddingboot van KNRM Andijk voer voor een proefvaart voor de IJmuidense kust. ’t Span nam alvast poolshoogte bij de zes opvarenden van het zeiljacht dat van Scheveningen onderweg was naar IJmuiden. Toen reddingboot Nh1816 ter plaatse was is er een redder aan boord van het zeiljacht gezet om de situatie op nemen en de sleepverbinding te maken.  

Rustig is het jacht naar de haven gesleept en afgemeerd in Seaport Marina. De redders hoefde niet te vragen of de schipper donateur van de KNRM wilde worden naar aanleiding van de geboden hulp. De jachteigenaar was reeds ‘Redder aan de wal’. Om 16:00 uur lag de Nh1816 weer gereed aan de steiger voor het reddingstation.

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht