Skip to main content

Zeiljacht stuurloos in drukke vaargeul

Datum: vrijdag 01 september 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 13:51 uur alarmeerde de Kustwacht de IJmuidense redders voor een zeiljacht met motorproblemen. Het 12 meter lange jacht lag weliswaar onder zeil, maar vanwege de winkracht 1 uit variabele richtingen dreef het schip voornamelijk op de vloedstroom. Toen het jacht steeds meer in de richting van de drukke vaargeul van de IJmuidense haven verdaagde, besloot de schipper van het jacht beroep te doen op hulp van de KNRM.

De noodoproep werd ook opgevangen door de KNRM-reddingboot ’t Span. Deze reddingboot van KNRM Andijk voer voor een proefvaart voor de IJmuidense kust. ’t Span nam alvast poolshoogte bij de zes opvarenden van het zeiljacht dat van Scheveningen onderweg was naar IJmuiden. Toen reddingboot Nh1816 ter plaatse was is er een redder aan boord van het zeiljacht gezet om de situatie op nemen en de sleepverbinding te maken.

Rustig is het jacht naar de haven gesleept en afgemeerd in Seaport Marina. De redders hoefde niet te vragen of de schipper donateur van de KNRM wilde worden naar aanleiding van de geboden hulp. De jachteigenaar was reeds ‘Redder aan de wal’. Om 16:00 uur lag de Nh1816 weer gereed aan de steiger voor het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.