Reis naar Ierland eindigt in IJmuiden

21 augustus 2017

Op maandagochtend 11:04 kregen de vrijwillige bemanningsleden van KNRM een alarm voor een vaartuig met stuur/ motorproblemen. Het betrof een sportvisboot uit Wieringen van 10 meter die problemen had met de koppeling. De schipper was de enige opvarende aan boord. De sportvisboot was door een nieuwe Ierse eigenaar aangekocht en van Den Oever onderweg naar Nieuwpoort met als uiteindelijke bestemming Ierland.

Reddingboot Nh1816 voer met zeven bemanningsleden naar de betreffende positie, 12 mijl in westelijke richting, waar twee opstappers weren overgezet op de visboot. Bij het inventariseren bleek dat de koppeling was gaan slippen en daardoor de koppelingsplaten verbrand waren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reparatie hiervan kon niet op zee gebeuren, dus werd de sportvisboot op sleep meegenomen naar Seaport Marina. Onderweg kwam een politievaartuig poolshoogte nemen en begeleidde de reddingboot en sportvisboot de laatste mijlen tot in de haven. Om 15:00 uur lag de Nh1816 weer gereed voor een volgende uitruk.

Ook redder worden?
Reddingstation IJmuiden is opzoek naar nieuwe vrijwillige bemanningsleden. Ben je tussen de 18 en 45 jaar, heb je affiniteit met het water en wil je mensen helpen? Dan ben je wellicht het nieuwe bemanningslid voor de reddingboot! Kom naar de open avond van KNRM IJmuiden op 23 augustus 19:30 - 21:30 uur aan de Haringkade 2. Kijk voor meer informatie op knrm.nl/ijmuiden

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij