Hond en baasje in problemen bij de Noordpier

18 augustus 2017
ijmuiden

Vrijdagavond om 18:28 uur werden de vrijwilligers van KNRM IJmuiden gealarmeerd voor een ‘dier in problemen’. Het betrof een hond die te water was gesprongen aan de binnenzijde van de Noordpier, door de lage waterstand een diepte een meter of vier lager dan de pier. Het baasje van de hond wilde in eerste instantie zelf de hond te redden, maar kwam vervolgens ook zelf vast te zitten op de stenen aan de binnenkant van de pier.

De reddingboot Nh1816 was met zes vrijwillige redders snel ter plaatse, waar inmiddels ook de politie op de Noordpier stonden. Een redder is zwemmend en wadend naar de pier gegaan en heeft de situatie van het baasje van de hond opgenomen. Niet veel later arriveerden ook boot van de IJmuider Reddingsbrigade en op de pier de brandweer en ambulance. Met een trap van een plaatselijke strandtent zijn de hond en het baasje uiteindelijk omhoog geholpen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ook redder worden?
Reddingstation IJmuiden is opzoek naar nieuwe vrijwillige bemanningsleden. Ben je tussen de 18 en 45 jaar, heb je affiniteit met het water en wil je mensen helpen? Dan ben je wellicht het nieuwe bemanningslid voor de reddingboot! Kom naar de open avond van KNRM IJmuiden op 23 augustus 19:30 - 21:30 uur aan de Haringkade 2. Kijk voor meer informatie op knrm.nl/ijmuiden

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij