Skip to main content

Wederom zeiljacht vast in lijn voor het strand

Datum: vrijdag 18 augustus 2017 | Sectie: IJmuiden

Via de Kustwacht kregen de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden om 14:06 uur een alarm voor een zeiljacht met touw in het roer bij het kleine strandje voor Seaport Marina. Op deze positie hebben de IJmuidense redders op 12 augustus nog een zeiljacht uit de veiligheidslijn van de damwand gehaald.

Het jacht, met aan boord twee volwassenen en twee kinderen, was onderweg van Scheveningen naar Amsterdam toen het een lijn in het roer kreeg. Toen de reddingboot ter plaatse kwam, was een rib van de IJmuider Reddingsbrigade ook aanwezig. Het jacht had inmiddels een anker uitgegooid, maar lag al verder dan de boeienlijn dus het kon niet ver meer van de damwand verwijderd zijn.

De schipper van het jacht was zelf al in het water bezig de lijn uit het roer te krijgen. Een opstapper is erbij gesprongen en heeft samen met de man de lijn uit het roer gehaald. Hierop kon het jacht haar anker weer ophalen en zelfstandig Seaport Marina invaren. Na het maken van een groepsfoto is de reddingboot weer terug naar het reddingstation gegaan.

Ook redder worden?
Reddingstation IJmuiden is opzoek naar nieuwe vrijwillige bemanningsleden. Ben je tussen de 18 en 45 jaar, heb je affiniteit met het water en wil je mensen helpen? Dan ben je wellicht het nieuwe bemanningslid voor de reddingboot! Kom naar de open avond van KNRM IJmuiden op 23 augustus 19:30 - 21:30 uur aan de Haringkade 2. Kijk voor meer informatie op knrm.nl/ijmuiden

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.