Skip to main content

Verzoek assistentie binnenlopen IJmuiden

Datum: zondag 17 juli 2016 | Sectie: IJmuiden

Verzoek om assistentie bij het binnenlopen, omdat de haveningang van Seaport Marina niet met de heersende windrichting kon worden bezeild. De Kate zou rond half zes voor de pieren liggen.

Bemanning ingeseind dat we om 17.15 uur los zouden gaan. Vervolgens met deze groep gevaren, het jacht binnen de pieren langszij genomen en in Seaport Marina afgeleverd. Oorzaak van de storing was naar alle waarschijnlijkheid een vuil brandstoffilter. De schipper gaf aan dat dit filter tijdens de onderhoudsbeurt onlangs was verwisseld en dat het dus eigenlijk niet aan het filter kon liggen. Aangegeven dat een vuile tank de oorzaak kon zijn. Het jacht was pas aangekocht en had waarschijnlijk een aantal jaren niet op zee gevaren. In dit soort omstandigheden kan vuil zich in de tank verzamelen, wat door zeegang prima met de brandstof wordt vermengt. Een schoon filter zal in deze omstandigheden goede diensten verrichten, maar al snel moeten worden vervangen. Veel reserve filters aan boord nemen en in staat zijn om deze zelf op zee te verwisselen is een mogelijkheid, maar bij erg vuile brandstof zal ook dit geen soelaas bieden, omdat ook een nieuw schoon filter dan snel vervuild zal zijn. Ook kunnen de kosten op deze manier aardig oplopen. Men doet er goed aan om tijdens de onderhoudsbeurt aandacht voor een schone tank te hebben, zeker bij een pas aangekocht jacht of als een jacht lang niet op zee is geweest. Volgelopen filters is, vooral in het begin van het jachtseizoen een veel voorkomend probleem, omdat de toestand van de tank tijdens onderhoudsbeurten vaak niet in het aandachtsveld ligt. Jachtschippers, wees gewaarschuwd!

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.