Skip to main content

Vaartuig met roer- schroefproblemen

Datum: dinsdag 12 juli 2022 | Sectie: IJmuiden

Sportvisser "Starfish" - Roerproblemen Prio 1 alarmering door KWC voor sportvisboot "Starfish" vanwege roerproblemen en positie in vaargeul aanloop IJmuiden. Na alarmering ter plaatse gegaan alwaar de "Starfish" net ten zuiden van de vaargelu ten anker lag. Als gevolg hiervan was er minder haast gezien het vaartuig geen obstakel vormde voor de scheepvaart. 2 opstappers overgezet op de "Starfish". Initieel geprobeerd om de stuurinrichting te repareren. Dit leek te werken echter kwam de hydrauliekslang toch
weer los. Vervolgens overgegaan tot het maken van een sleepverbinding voor slepen naar Seaport Marina IJmuiden. Na het maken van een sleepverbinding het roer gefixeerd voor koers-stabiliteit. Tussen de pieren de "Starfish" langszij genomen en afgemeerd aan de brandstofsteiger in Seaport Marina. Tijdens
het langszij nemen al in contact met de KAC voor een aansluitende volgende actie.

 

 

 

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.