Skip to main content

Zoektocht naar zwemmer

Datum: zondag 17 juli 2022 | Sectie: IJmuiden

Kustwacht melde mij dat er 5 personen waren gaan zwemmen en er maar 4 terug kwamen. Later bleek dat de vermiste een asielzoeker/statushouder uit Echt (Limburg) was. Hij was met zijn familie op het strand en ging met zijn broertje zwemmen en verdween plotseling. Ter plaatse en aanwezig waren: 3 ribs reddingbrigade, politie heli, NHV heli, KHV, reddingsbrigade auto, Donateur en iets later ook de rib van de Visarend en de loodstender. Meeste schepen aan onze sb zijde laten oplijnen en vanaf de pier een zoekslag naar het noorden laten maken. Kustwacht kwam via AIS ook met een zoek gebied waardoor we ook wisten hoever we naar het noorden konden varen. Politie helikopter zag om 19:37 het lichaam drijveni n een zwin vlak bij het strand. Toevallig waren er mensen vlak bij die plaats ivm met het oplijnen van een sling van mensen om juist die zwinnetjes af te zoeken. Deze personen konden slachtoffer het strand optrekken voor de reanimatie. Persoon is helaas overleden.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.