Tender met brand in machinekamer

15 mei 2018
ijmuiden

Op 15 mei om 14:03 uur werden de vrijwilligers van KNRM IJmuiden door de Kustwacht gealarmeerd voor een tenderboot met een explosie aan boord. Één van de machinekamers stond in brand.

De tenderboot was uitgerust met twee motorruimtes, waarvan er één in de brand raakte. De opvarenden van de tenderboot hadden zelf blusgas toegelaten tot de stuurboordmotorkamer, die de brand waarschijnlijk had geblust. De opvarende hielden het luik naar de motorruimte verstandig dicht om zuurstoftoevoer te voorkomen. Op de andere motor werd inmiddels met een 8 knopen richting IJmuiden gevaren.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Koos van Messel voer met zeven redders zo snel mogelijk uit. Een half uur na de alarmering was de reddingboot ter plaatse bij de tenderboot met haar zeven opvarenden. Direct werd de situatie opgenomen; er waren geen gewonden of bedwelmingen, de conditie van de opvarenden was goed. Daarop besloot de Kustwacht de inmiddels ook gealarmeerde SAR-helikopter, Kustwacht-boot en reddingboot van KNRM Wijk aan Zee terug te roepen.

De Koos van Messel bleef tot in de Vissershaven van IJmuiden bij de tenderboot in de buurt varen voor het geval de situatie zou verslechteren. Op de kade stond de brandweer inmiddels klaar om na het aanmeren de brand te controleren. Om 16:35 uur lag de Koos van Messel weer voor de steiger van het reddingstation klaar voor een volgende actie.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij