Skip to main content

Tender met brand in machinekamer

Datum: dinsdag 15 mei 2018 | Sectie: IJmuiden

Op 15 mei om 14:03 uur werden de vrijwilligers van KNRM IJmuiden door de Kustwacht gealarmeerd voor een tenderboot met een explosie aan boord. Één van de machinekamers stond in brand.

De tenderboot was uitgerust met twee motorruimtes, waarvan er één in de brand raakte. De opvarenden van de tenderboot hadden zelf blusgas toegelaten tot de stuurboordmotorkamer, die de brand waarschijnlijk had geblust. De opvarende hielden het luik naar de motorruimte verstandig dicht om zuurstoftoevoer te voorkomen. Op de andere motor werd inmiddels met een 8 knopen richting IJmuiden gevaren.

Reddingboot Koos van Messel voer met zeven redders zo snel mogelijk uit. Een half uur na de alarmering was de reddingboot ter plaatse bij de tenderboot met haar zeven opvarenden. Direct werd de situatie opgenomen; er waren geen gewonden of bedwelmingen, de conditie van de opvarenden was goed. Daarop besloot de Kustwacht de inmiddels ook gealarmeerde SAR-helikopter, Kustwacht-boot en reddingboot van KNRM Wijk aan Zee terug te roepen.

De Koos van Messel bleef tot in de Vissershaven van IJmuiden bij de tenderboot in de buurt varen voor het geval de situatie zou verslechteren. Op de kade stond de brandweer inmiddels klaar om na het aanmeren de brand te controleren. Om 16:35 uur lag de Koos van Messel weer voor de steiger van het reddingstation klaar voor een volgende actie.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.