Lege startaccu veroorzaakt motorproblemen

4 mei 2018
ijmuiden

Op vrijdag 4 mei om 17:26 uur werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. Een IJmuidense sportvisboot kreeg haar motor niet gestart na het vissen, het scheepje van 6,5 meter met aan boord twee personen lag voor anker.

Snel waren vier redders aan boord van reddingboot Nh1816 en voeren uit naar de sportvissers. De vissers dachten gescheiden accu's te hebben, startaccu en koelkastaccu. Dat bleek niet zo te zijn, de accu was leeg en er kon niet meer gestart worden. De koelkast was wel koud.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De redders hebben het scheepje en de sportvissers die reeds donateur van de KNRM waren naar de haven Seaport Marina gesleept. Om 19:30 uur lag de reddingboot weer uitruk gereed aan de steiger voor het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij