KNRM biedt assistentie aan ambulancedienst

16 mei 2018
ijmuiden

Om 19:23 uur werd de schippers van KNRM-reddingstation IJmuiden gebeld door de Ambulancedienst Kennemerland. In Seaport Marina lag een jacht met een gewonde aan boord, alleen kon de ambulancedienst de persoon niet van boord halen. Direct alarmeerde de schipper zijn bemanning om naar de jachthaven toe te varen.

De gewonde lag binnen in een tien meter lang zeiljacht afkomstig uit Amsterdam. Het slachtoffer was aan boord gevallen en daardoor immobiel. De vraag van de Ambulancedienst was om het zeiljacht naar de KNRM-steiger te slepen, zodat daar het slachtoffer op een makkelijke manier van boord gehaald kon worden. Echter er stond een windkracht 7 uit het noorden, waardoor er enige zeegang stond in de havenmond. Geen ideale situatie om slepen met een gewonde aan boord.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Om 19:37 uur was reddingboot Koos van Messel met aan boord zeven vrijwillige redders ter plaatse bij het jacht. Ook de IJmuider Reddingsbrigade was gekomen om eventueel hulp te bieden. Op het zeiljacht werd de situatie bekeken en de brancard van de reddingboot overgezet. Het slachtoffer sleepte zichzelf uit de kajuit naar de kuip en in de brancard. Buikliggend, want de schade zat aan de achterzijde. Vervolgens is met vereende krachten de brancard aan de wal gebracht en richting ambulance.

Om 20:40 uur lag de Koos van Messel weer gereed aan de steiger om uit te rukken. Dat gebeurde nog geen paar minuten later voor een kitesurfer in nood.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij