Melding voor bewusteloos persoon te water

16 mei 2018
ijmuiden

Net na het terugkomen van de medische evacuatie van een gewon persoon aan boord van een zeiljacht in Seaport Marina, werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden opnieuw gealarmeerd door Meldkamer Kennemerland. Waar de redders daarvoor nog assistentie hadden verleend voor de Ambulancedienst aan de zuidzijde van de havenmonding, ging het nu om assistentie voor de Ambulancedienst aan de noordzijde van de havenmond.

Het betrof de melding van een bewusteloos persoon in het water. Reddingboot Koos van Messel kon snel uitvaren omdat de redders nog aan boord waren. Ook KNRM Wijk aan Zee werd gealarmeerd. Toen de reddingboot ter hoogte van de binnenkop van de pieren was, meldde een loodstender zich dat zij bij de surfer lagen. Toen de Koos van Messel ter plaatse kwam, nam de loodstender de kitesurfer aan boord.

Aan de binnenzijde en in de luwte van de Noordpier is de surfer overgezet op de reddingboot, zodat de loodstender haar werkzaamheden kon vervolgen. De surfer bleek sterk vermoeid en stevig met zichzelf in de weer. De Koos van Messel is naar de steiger bij de Noordpier gevaren om daar de surfer aan de ambulance en politie over te dragen voor nadere controle. Na de overdracht is de Koos van Messel weer afgemeerd aan de KNRM-steiger. Deze actie getuigt van een prima samenwerking tussen de diverse partijen.