Skip to main content

Melding voor bewusteloos persoon te water

Datum: donderdag 17 mei 2018 | Sectie: IJmuiden

Net na het terugkomen van de medische evacuatie van een gewon persoon aan boord van een zeiljacht in Seaport Marina, werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden opnieuw gealarmeerd door Meldkamer Kennemerland. Waar de redders daarvoor nog assistentie hadden verleend voor de Ambulancedienst aan de zuidzijde van de havenmonding, ging het nu om assistentie voor de Ambulancedienst aan de noordzijde van de havenmond.

Het betrof de melding van een bewusteloos persoon in het water. Reddingboot Koos van Messel kon snel uitvaren omdat de redders nog aan boord waren. Ook KNRM Wijk aan Zee werd gealarmeerd. Toen de reddingboot ter hoogte van de binnenkop van de pieren was, meldde een loodstender zich dat zij bij de surfer lagen. Toen de Koos van Messel ter plaatse kwam, nam de loodstender de kitesurfer aan boord.

Aan de binnenzijde en in de luwte van de Noordpier is de surfer overgezet op de reddingboot, zodat de loodstender haar werkzaamheden kon vervolgen. De surfer bleek sterk vermoeid en stevig met zichzelf in de weer. De Koos van Messel is naar de steiger bij de Noordpier gevaren om daar de surfer aan de ambulance en politie over te dragen voor nadere controle. Na de overdracht is de Koos van Messel weer afgemeerd aan de KNRM-steiger. Deze actie getuigt van een prima samenwerking tussen de diverse partijen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.