Skip to main content

Afgedreven kitesurfer gered door KNRM

Datum: donderdag 17 mei 2018 | Sectie: IJmuiden

Om 09:50 uur werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden gealarmeerd door de Kustwacht. Iemand had vanaf een strandpaviljoen op het strand van IJmuiden gezien dat er een kitesurfer in de problemen was en niet meer naar het strand kon komen.

Binnen enkele minuten waren acht redders aan boord van reddingboot Koos van Messel en voeren uit buiten de pieren. Vanwege de noordwestelijke windkracht 6, stond er een golfhoogte van 1 meter. Het was aan de redders om de kitesurfer te zoeken op het signalement dat zij van de Kuswacht hadden doorgekregen.

Ook een loodstender voer naar buiten om mee te zoeken. Al na een paar minuten hadden de redders die bovenop de Koos van Messel op uitkijk stonden de kite in het vizier, bij het naderen van de van de kite zagen de redders ook de surfer drijven. De surfer was in goede conditie, maar de lijnen van de vlieger waren in de knoop geraakt waardoor hij niet meer terug kon kiten naar het strand.

Één van de redders sprong bij de surfer te water om de lijnen van de vlieger zoveel mogelijk op te bergen zodat deze niet in de waterjet van de reddingboot konden raken. Nadat de kite was binnengehaald, zijn ook de surfer en de redders veilig aan boord genomen.

Vervolgend is de Koos van Messel naar Seaport Marina gevaren om daar de surfer af te zetten. Om 10:55 uur lag de Koos van Messel weer voor de steiger van het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.