Sportvissers door mist in problemen

2 december 2017
ijmuiden

Om 02:12 uur werd de vrijwillige bemanning van KNRM IJmuiden gealarmeerd door de Meldkamer Kennemerland voor een sportvisboot in de problemen. Ondanks dat er nauwelijks wind stond, waren de omstandigheden koud en zeer mistig. De vijf meter lange sportvisboot uit IJmuiden had aan boord drie opvarenden en lag voor anker in de Hoogovenhaven. Toen de mannen ’s nachts naar de haven wilde, kregen zij de motor niet meer aan het werk.

De bemanning zelf had vanwege de kou via een mobiele telefoon alarm geslagen. Waarschijnlijk kregen zij de motor niet meer aan de praat doordat ze in de mist de lichten hadden aangelaten waardoor de accu was leeggelopen. De mannen hadden het erg koud, maar nog geen serieuze onderkoelingsverschijnselen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De redders waren snel onderweg met reddingboot Nh1816. Onderweg kreeg de bemanning via het C2000-communicatiesysteem het telefoonnummer van de sportvisser van de Meldkamer Kennemerland. De positie in de Hoogovenhaven was niet bekend. De KNRM-ers belde de sportvissers met de vraag of zij lichten bij zich hadden en of die aangezet konden worden. De sportvissers antwoorden positief en varende in het verbindingskanaal zagen de redders het licht en was de positie bekend. De Nh1816 gaf antwoord met haar schijnwerper.

Bij de visboot aangekomen, manoeuvreerde de Nh1816 zich langszij zodat het anker van de visboot opgehaald kon worden. Nadat de situatie van de vissers was opgenomen, werd de sportvisboot in haar huishaven Seaport Marina afgeleverd. Om 05:06 uur lag de Nh1816 weer gereed voor het reddingstation en konden de zeven vrijwilligers weer naar hun bed.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij