Redders gealarmeerd voor voertuig te water

24 april 2018
ijmuiden

Op dinsdag 24 april om 15:04 uur werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden gealarmeerd voor een voertuig dat te water zou zijn geraakt. Het Meld Informatie en Coördinatiecentrum Kennemerland meldde dat het voertuig zou bij de kop van de haven te water zijn gevallen.

De zeven redders hadden geen seconden te verliezen en voeren snel uit met reddingboot Nh1816. Alhoewel het weer steeds warmer werd, was de zee temperatuur maar 9 graden. Haast was geboden, ook de ambulance, politie en brandweer waren opgeroepen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Toen de Nh1816 enkele minuten later op de genoemde positie aangekomen was, troffen de redders daar niets aan. Wel zagen ze brandweerwagens en ambulance richting de kleine sluis rijden. Net over de sluisbrug, aan de noordkant van het vaarwater, dreef een vlot. Toen kwam ook de melding dat het loos alarm was. Om 15:30 uur lag de reddingboot weer aan de steiger voor het reddingstation afgemeerd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij