Skip to main content

Redders gealarmeerd voor voertuig te water

Datum: dinsdag 24 april 2018 | Sectie: IJmuiden

Op dinsdag 24 april om 15:04 uur werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden gealarmeerd voor een voertuig dat te water zou zijn geraakt. Het Meld Informatie en Coördinatiecentrum Kennemerland meldde dat het voertuig zou bij de kop van de haven te water zijn gevallen.

De zeven redders hadden geen seconden te verliezen en voeren snel uit met reddingboot Nh1816. Alhoewel het weer steeds warmer werd, was de zee temperatuur maar 9 graden. Haast was geboden, ook de ambulance, politie en brandweer waren opgeroepen.

Toen de Nh1816 enkele minuten later op de genoemde positie aangekomen was, troffen de redders daar niets aan. Wel zagen ze brandweerwagens en ambulance richting de kleine sluis rijden. Net over de sluisbrug, aan de noordkant van het vaarwater, dreef een vlot. Toen kwam ook de melding dat het loos alarm was. Om 15:30 uur lag de reddingboot weer aan de steiger voor het reddingstation afgemeerd.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.