Skip to main content

Nachtelijke actie voor kotter met kuil in de schroef

Datum: woensdag 25 april 2018 | Sectie: IJmuiden

In de vroege ochtend van 25 april werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden gealarmeerd door de Kustwacht omdat tussen de pieren een kotter uit Wieringen de kuil in de schroef had gekregen.

De kotter van 24 meter met vier vissers aan boord was daardoor onbestuurbaar geworden. Een gevaarlijke situatie omdat de nodige scheepvaart zou passeren en door de zuidwestelijke windkracht 6 de kotter op de Zuidpier kon verdagen.

Om 04:39 uur was reddingboot Nh1816 met zeven redders ter plaatse. De redders zagen de kotter met de tuigen uitstaand in de kom van de Noordpier waar ook een aantal sleepboten op de binnenkomende vaart lag te wachten. Een van de sleepboten, Pollux van Iskes Towage & Salvage, maakte de sleepverbinding met de kotter. Reddingboot Nh1816 bleef stand-by voor eventuele hulp. In de Vissershaven heeft de reddingboot assistentie verleend met het voor de kant brengen van de kotter.

Toen de kotter veilig voor de kade lag, konden de redders weer terug naar het reddingstation. Rond de klok van 06:00 uur lag de Nh1816 gereed aan de steiger en konden de redders weer naar hun bed of al naar hun werk.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.