Zeiljacht uit Engeland eindigt in IJmuiden met motorstoring

18 april 2018
ijmuiden

Vier vrijwilligers van KNRM IJmuiden waren net op de terugweg van een oefentocht op 18 april, toen zij om 20:20 uur door Haven Operatie Centrum (HOC) IJmuiden werden gevraagd hulp te verlenen aan een binnenkomend zeiljacht met motorproblemen.

Het zeiljacht van 12 meter met vier opvarenden aan boord was afkomstig van Lowestoft (Engeland) en onderweg naar thuishaven Amsterdam. Bij het binnenlopen van de pieren kreeg het de motor niet gestart. Hoewel er een stevige windkracht 5 uit het zuidwesten stond, dreef het jacht door de stroom naar de Zuidpier.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Snel was reddingboot Nh1816 ter plaatste en maakte een sleepverbinding met het jacht. De redders geven het advies aan de zeilers dat het probleem waarschijnlijk een volgelopen brandstoffilter betrof vanwege een vervuilde tank. Het jacht werd afgeleverd in Seaport Marina. Om 21:40 uur lag de Nh1816 weer aan de steiger van het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij