Melding ‘vermoedelijk bootje gevonden’

23 juli 2017
ijmuiden

Om 09:36 uur alarmeerde de Kustwacht de IJmuidense KNRM-ers met de melding ‘vermoedelijk bootje gevonden’. Navraag bij de Kustwacht leerde dat het een telefonische melding betrof van een hengelaar op de Zuidpier, die een oranje object, zag drijven op 700 meter van de pier.

Terwijl zeven vrijwillige bemanningsleden zich naar het reddingstation snelde en uitvoeren met reddingboot Nh1816, nam ook loodstender Lacerta polshoogte. De reddingbootschipper had contact met de melder die aangaf dat het waarschijnlijk vals alarm was, omdat het object zich nu tegen de stroom in bewoog.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Via Haven IJmuiden kregen de redders door dat de Lacerta een visbootje met tweehengelaars, die oranje redvesten droegen, had aangetroffen. De mannen waren aan het vissen en er was verder niets aan de hand. Omdat ook de mederwerkers van Haven IJmuiden vanuit hun uitkijkpost verder niets konden zien, is in overlegd met de Kustwacht de actie afgeblazen. Om 10:07 lag de Nh1816 weer aan haar steiger.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij