Skip to main content

Jacht met vistuig in de schroef

Datum: vrijdag 21 juli 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 18:30 uur gaf het Kustwachtcentrum alarm voor de IJmuidense redders voor een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het zeiljacht van acht meter met alleen een shcipper aan boord, was over vistuig gevaren waarvan een lijn in de schroef was verdaagd. Hierdoor lag het jacht via het vistuig voor anker.

Snel was reddingboot Nh1816 met zes redders ter plaatse en verkende de toestand. De lijn bleek naar het noorden uit te staan en vormde weinig gevaar voor de reddingboot als het jacht via haar bakboordzijde benaderd werd. Gelukkig was het rond de kentering, waardoor er niet al te veel stroom stond.

Een opstapper is in overlevingspak het water ingegaan om de vislijn uit de schroef te verwijderen. Binnen enkele minuten was dit gebeurd en kon het jacht de motor weer starten en vaart maken. De opstapper is weer aan boord genomen van de Nh1816 en het jacht is zelfstandig weer terug naar Seaport Marina gevaren.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.