Skip to main content

Grote zoekactie naar zwemmer op luchtbed

Datum: woensdag 19 juli 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 14:00 uur groot alarm voor een zwemmer die zou zijn afgedreven op een luchtbed. Reddingboten van KNRM IJmuiden, KNRM Wijk aan Zee, KNRM Egmond aan Zee, KNRM Petten en voertuigen van Reddingsbrigade Egmond, Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen, Castricumse Reddingsbrigade en twee luchteenheden van de Kustwacht zochten twee uur lang het gebied af.

Het zou gaan om iemand die op een luchtbed was afgedreven en op ongeveer een halve mijl uit van het luchtbed afsprong om terug te zwemmen naar het strand. Reddingboot Nh1816 was naar de betreffende positie gevaren. Het was windkracht 1, ideale omstandigheden voor het zoeken naar drenkelingen.

Ter hoogte van strand Castricum melde de IJmuidense reddingboot zich bij de On Scene Coördinator, en al zoekende voor de reddingboot door tot bij het flottielje. Op het moment dat de Nh1816 hier aankwam, kwam het bericht dat een Kustwachtvliegtuig iets had waargenomen. Het bleek niet om de zwemmer te gaan, dus de zoektocht werd na deze onderbreking hervat.

Om 15:06 uur werd de zoekactie afgeblazen en konden alle reddingeenheden retour. De vijf redders en de Nh1816 lagen om 16:02 weer voor de steiger in IJmuiden.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.