Skip to main content

Catamaran slaat om, twee drenkelingen te water

Datum: maandag 24 juli 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 16:31 uur kregen de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden het alarm voor een omgeslagen catamaran. Er zouden twee personen bij betrokken zijn, waarvan één te water was geraakt en één nog op de catamaran zat. De reddingboot Nh1816 is naar de betreffendepositie gevaren, waar de redders tegelijk aankwamen met de reddingboot van KNRM Zandvoort en de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.

Na controle van de vijf meter lange catamaran en de dame die aan boord zat, werd geconstateerd dat de vrouw fit genoeg was om op het jachtje te blijven terwijl de redders begonnen met het zoeken van de persoon in het water. De vrouw had aangegeven in welke richting de persoon afgedreven was, waarop de redders vervolgens een zoekslag recht in de wind maakte. Door een straffe windkracht 5 stonden er golven van rond de één meter.

Na enkele minuten had de boot van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade de tweede persoon gevonden. Daarna was het zaak de catamaran weer om te draaien zodat beide zeilers hun weg naar het strand zelfstandig konden afleggen. Omdat de catamaran weer terugging naar het strand van Zandvoort, heeft KNRM Zandvoort de catamaran hierin begeleid. Voor de IJmuidense redders zat de taak erop, om 17:45 uur lag de Nh1816 weer aan de steiger voor het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.