Catamaran slaat om, twee drenkelingen te water

24 juli 2017
ijmuiden

Om 16:31 uur kregen de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden het alarm voor een omgeslagen catamaran. Er zouden twee personen bij betrokken zijn, waarvan één te water was geraakt en één nog op de catamaran zat. De reddingboot Nh1816 is naar de betreffendepositie gevaren, waar de redders tegelijk aankwamen met de reddingboot van KNRM Zandvoort en de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade.

Na controle van de vijf meter lange catamaran en de dame die aan boord zat, werd geconstateerd dat de vrouw fit genoeg was om op het jachtje te blijven terwijl de redders begonnen met het zoeken van de persoon in het water. De vrouw had aangegeven in welke richting de persoon afgedreven was, waarop de redders vervolgens een zoekslag recht in de wind maakte. Door een straffe windkracht 5 stonden er golven van rond de één meter.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Na enkele minuten had de boot van de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade de tweede persoon gevonden. Daarna was het zaak de catamaran weer om te draaien zodat beide zeilers hun weg naar het strand zelfstandig konden afleggen. Omdat de catamaran weer terugging naar het strand van Zandvoort, heeft KNRM Zandvoort de catamaran hierin begeleid. Voor de IJmuidense redders zat de taak erop, om 17:45 uur lag de Nh1816 weer aan de steiger voor het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij