Koos van Messel gealarmeerd voor zeiljacht met motorstoring of toch meer

3 juli 2016

Alarmering voor vaartuig met motorproblemen. Uit telefonisch contact met de kustwacht bleek het jacht 28 mijl uit te zitten en niet meer vooruit te komen. Gemeld was waarschijnlijk iets in de schroef. Hierdoor was het geen optie om het jacht te vragen om dichterbij te komen en dan afmeer assistentie te verlenen. Mogelijk was er meer aan de hand, zoals een erg lange lijn of zware tros/ net in de schroef of dat het jacht via deze lijn aan de bodem vastzat. Dus naar de opgegeven positie gevaren, waar na aankomst de motor van het jacht weer bleek te draaien. Een opstapper overgezet om de situatie op te nemen. Uit eerste navraag bleek dat er eerder geen wind was (nu weer wel, zeil stond op) en dat de motor wel startte, maar moeilijk deed als deze aan de schroef werd gekoppeld. Nu draaide de motor echter wel. Kortom, de ondervonden klachten waren zeer onduidelijk en blijkbaar achterhaald.

Nog geprobeerd het jacht zelfstandig naar de haven te laten varen, nu er weer wind was, maar hier wilde men niet aan. Men was al 24 uur in de weer en zonder slaap. Stel dat de wind weer wegviel en ze ons weer moesten roepen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Omdat het allemaal erg twijfelachtig bleef, besloten om toch sleepverbinding te maken. Vervolgens het jacht naar Seaport Marina gesleept en aldaar afgeleverd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij