Skip to main content

Koos van Messel gealameerd voor zeiljacht met mototstoring

Datum: vrijdag 01 juli 2016 | Sectie: IJmuiden

Om 18.05 gebeld door station Noordwijk, met de mededeling dat het jacht "de Bommel" op zeil onderweg was naar IJmuiden. Wegens een motorstoring vroeg het afmeer assistentie. De "de Bommel" tegemoet gevaren en op ongeveer twee mijl bezuiden de pieren ontmoet. Vanwege drukte in de havenmond het jacht even op een wat westelijker koers gedirigeerd om een uitgaande trawler en een inkomende geuler de ruimte te geven, zodat we niet met zijn allen tegelijk in de havenmond bezig zouden zijn. Toen de drukte was wegge-ebt zijn we omgedraaid en achter de geuler aan naar binnen gelopen. Binnen de pieren langszij van "de Bommel" geschoten en een langszij sleepverbinding gemaakt, waarna het zeil werd ingenomen. De Bommel vervolgens zonder problemen in Seaport Marina afgeleverd.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.