Skip to main content

KNRM IJmuiden schittert tijdens Reddingbootdag

Datum: maandag 15 mei 2023 | Sectie: IJmuiden

Afgelopen zaterdag was het de open dag van de KNRM. De 45 reddingstations stelden hun deuren open voor donateurs en bezoekers. De vrijwilligers van KNRM IJmuiden hadden flink uitgepakt. Het mooie weer zorgde ervoor dat dat niet voor niets was geweest, het was een groot feest!

 

Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Op deze dag bedanken de 1.400 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.


Als dank voor die vaak jarenlange steun haalden de vrijwilligers op 13 mei alles uit de kast met een overweldigend programma: materieel van de KNRM Lifeguards Stichting Vaarwens, verkoop artikelen uit de Reddingwinkel, een springkussen, kinderhoek, er kon meegezongen en -gedanst worden met de Longfield Bleus Band.

Natuurlijk werd er ook voor de innerlijke mens gezorgd. Bezoekers hadden de keus uit een broodje haring, pulled pork, spareribs of vers gebakken vis.

 

Maar het allermooiste: donateurs mogen meevaren op de Nh1816, Dorus Rijkers en Johanna Louisa. Wat resulteerde in gezichten met een stralende lach. Ben je er ook bij volgend jaar? Zet Reddingbootdag op 25 mei 2024 alvast in de agenda!

 

Met speciale dank aan deze bedrijven en sponsoren die Reddingbootdag tot een succes hebben gemaakt: Zilt aan Zee, Seafood Parlevliet, De Drankenier, De Haarlemse Bakker, Where We Meat, Kloosterboer IJmuiden B.V., Longfield Bleus Band, Pel Marktkramen, Brandweer Velsen, Jeugdbrandweer IJmuiden en Stichting Vaarwens.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.