KNRM goede doel van IJmond Bereikbaar!

19 juni 2017

Maandag 19 juni is de nieuwe challenge gestart van de fiets-app Ring-Ring van IJmond Bereikbaar. Wanneer de 100.000 kilometer op de teller wordt bereikt, ontvangt de KNRM € 1.000,-. Fietsen maar!

Eind april is de fietsapp van Ring-Ring bij alle IJmond Bereikbaar-fietsers geïntroduceerd. Een app waarmee je spaart, bespaart en wordt uitgedaagd. Een enthousiaste kopgroep van 250 fietsers heeft de app inmiddels gedownload en registreert daarmee hun fietsritten.

Eén van de leuke functies van de app is dat je automatisch meefietst voor een goed doel in de IJmond. Behalve fietsen, hoef je daar verder niets voor te doen. De fietsapp registreert de kilometers automatisch. Zowel de kilometers die je aflegt voor je werk, maar ook wanneer je fietst in je vrije tijd.

De KNRM is één van de 170 organisaties die is aangesloten bij IJmond Bereikbaar. “Voor veel mensen is het vanzelfsprekend dat ze op de fiets naar het werk komen. Door het fietsprogramma maken we hen en de collega’s die dat nog niet doen op een leuke en positieve manier bewust van de keuze die je hebt: pak je de auto, of stap je op de fiets?” zegt Gerda van Vliet van de KNRM.

De KNRM redt en helpt sinds 1824 mens en dier in nood op zee. Snel, professioneel en kosteloos. Het ongesubsidieerde reddingswerk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, 365 dagen per jaar en onder alle weersomstandigheden. Landelijk redden de 45 reddingstations met 1.300 vrijwilligers jaarlijks 3.800 mensen uit benarde situaties. In IJmond kun je 24/7 rekenen op de 56 vrijwilligers van KNRM IJmuiden en KNRM Wijk aan Zee. Daarnaast zorgt de Radio Medische Dienst van de KNRM jaarlijks voor ruim 800 medische adviezen aan zeevarenden.