Skip to main content

Catamaran dreigt op pier te verdagen

Datum: woensdag 28 juni 2017 | Sectie: IJmuiden

Vlak voor middernacht werden de vrijwillige redders van KNRM IJmuiden uit hun slaap ontwaakt door een pager alarm. De melding betrof een catamaran die een koelwaterprobleem had in een van de motoren. De catamaran van 14 meter met twee personen aan boord was afkomstig uit Bremerhaven en onderweg naar Portugal.

Op één motor kon de schipper het vaartuig met de heersende windkracht 5 niet gaande houden en het dreigde op de binnenkant van de pier te lopen. De loodstender Lacerta voer in de buurt en heeft een sleepverbinding met de catamaran gemaakt om deze vrij van de pier te houden totdat de reddingboot Nh1816 gearriveerd was. Na aankomst heeft de Nh1816 de catamaran direct langszij genomen en veilig in Seaport Marina afgeleverd. Om 01:28 uur lag de Nh1816 aan haar steiger en konden de redders hun nachtrust hervatten.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.