Skip to main content

Alarmering sportvisboot via KNRM Helpt-app

Datum: donderdag 06 juli 2017 | Sectie: IJmuiden

Om 15:55 uur alarmeerde de KNRM Helpt Assistentie Centrum de vrijwilligers van KNRM IJmuiden met een aanvraag voor afmeerassistentie voor een visbootje. De KNRM heeft sinds 2014 de KNRM Helpt-app waarmee watersporters de KNRM kunnen alarmeren voor noodsituaties maar ook voor hulp. Dit laatste was het geval met het visbootje van ruim zes meter lang en twee opvarenden, reeds donateur van de KNRM, aan boord.

Schipper van de reddingboot, heeft contact opgenomen met de hulpvrager waaruit bleek dat het scheepje door de stuurproblemen niet erg opschoot en nog op 5 mijl van de haven van IJmuiden zat. Het scheepje was onderweg van het visgebied naar de haven toen de stuurproblemen ontstonden.

Op twee mijl buiten de pieren kwam de Nh1816 met vijf bemanningsleden het scheepje tegen. Direct is de situatie opgenomen en een sleepverbinding gemaakt. Om 18:13 uur lag het visbootje afgemeerd in Seaport Marina.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.