Zeiljacht met drie opvarende kampt met accuproblemen

19 juni 2017

Maandagochtend om 08:39 uur kregen de vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden het alarm ‘Prio 2 Vaartuig accu problemen’. Even buiten de pieren van IJmuiden lag een tweemaster (zeiljacht) dat de motor niet gestart kreeg door een lege accu. Door de windstilte kon het jacht niet zeilend verder.

De oorzaak van de lege accu was dat het tien meter lange jacht de hele nacht voor anker had gelegen en daarbij veel stroom had gebruikt. Hierdoor was de accu leeggeraakt. Dit zou geen probleem hoeven zijn, als het jacht was uitgerust met een aparte startaccu, maar dat was niet het geval.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Zeven vrijwilligers waren snel gereed om met reddingboot Nh1816 uit te varen en het zeiljacht via een startaccu te voorzien van stroom. Hierdoor kon het zeiljacht met aan boord drie personen zelfstandig haar weg vervolgen. Binnen driekwartier lag de Nh1816 weer gereed aan de KNRM-steiger voor een volgend alarm.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij