Skip to main content

KNRM brengt 100.000ste geredde veilig aan wal

Datum: dinsdag 15 september 2015 | Sectie: IJmuiden

Sinds de oprichting van de reddingorganisatie in 1824 hebben redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 100.000 mensen uit noodsituaties op zee gered.

“Het is een indrukwekkend cijfer waar wij als particuliere hulpverleningsorganisatie trots op zijn en tegelijkertijd herinnert aan veel leed op zee”, stelt Jos Stierhout, de directeur van de Redding Maatschappij.

De 100.000e geredde zat dinsdag 15 september 2015 aan boord van een zeiljacht dat op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen met een tros in de schroef stuurloos ronddreef. Het KNRM reddingstation Enkhuizen bracht het schip, met zes opvarenden aan boord, veilig in de haven.

.be" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom">

Er zijn na aanleiding van de 100.000ste geredde al mooie verhalen verschenen in de media. Hieronder links naar een aantal van deze verhalen:

Lees ook de verhalen van redders en geredden op onze website: https://www.knrm.nl/verhalen

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.