KNRM brengt 100.000ste geredde veilig aan wal

15 september 2015

Sinds de oprichting van de reddingorganisatie in 1824 hebben redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) 100.000 mensen uit noodsituaties op zee gered.

“Het is een indrukwekkend cijfer waar wij als particuliere hulpverleningsorganisatie trots op zijn en tegelijkertijd herinnert aan veel leed op zee”, stelt Jos Stierhout, de directeur van de Redding Maatschappij.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De 100.000e geredde zat dinsdag 15 september 2015 aan boord van een zeiljacht dat op het IJsselmeer ter hoogte van Enkhuizen met een tros in de schroef stuurloos ronddreef. Het KNRM reddingstation Enkhuizen bracht het schip, met zes opvarenden aan boord, veilig in de haven.

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom">

Er zijn na aanleiding van de 100.000ste geredde al mooie verhalen verschenen in de media. Hieronder links naar een aantal van deze verhalen:

Lees ook de verhalen van redders en geredden op onze website: https://www.knrm.nl/verhalen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij