Koos van Messel uit voor watersporter in probkemen

11 september 2015

Alarm voor watersporter in problemen. Uit informatie vanuit de Kustwacht bleek dat de melding was gedaan door een strandhuisje bewoner die een catamaran op zijn kant zag drijven. Door de Oostenwind dreef deze snel richting open zee. Uitgevaren en richting Beach In. Ook de reddingsbriagade was inmiddels op het strand en op het water aanwezig. Met behulp van twee auto's op het strand was een merklijn opgezet in de richting van de catamaran. Een nuttig hulpmiddel, waardoor we wisten in welke hoek het bootje zat en al snel ontwaarden we een stip aan de horizon. Het bleek om de catamaran te gaan, waarop één opvarende aanwezig was. Geopperd werd dat het een solo zeiler zou zijn, maar uit navraag bleek dat zijn maat ergens tussen de catamaran en het strand moest liggen. Naar later bleek had de man tijdens een poging tot het oprichten van de boot het contact hiermee verloren. Door de Oostenwind ging de catamaran te snel om het vaartuig weer te kunnen vastpakken.

Na opschaling en een daaropvolgende zoekactie werd ook deze man gevonden, waarop alle partijen terug naar hun basis konden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij