Gealarmeerd voor een zeiljacht met een onklaar geraakte spinaker

30 april 2015

Gealarmeerd voor de Sunfast 3200 "Sally Ann", die problemen had met een onklaar geraakte spinaker. Het jacht was, begeleid door redingboot Adriaan Hendrik van Egmond, inmiddels op weg naar IJmuiden. Vanwege een vermoedelijk brandstoftekort van het jacht werden wij verzocht de taak van de Adriaan Hendrik over te nemen en het jacht verder te begeleiden of naar IJmuiden te slepen.

Op de betreffende positie aangekomen, zagen we dat de spinaker behoorlijk in het ongerede zat, maar nog wel steeds de nodige wind ving. Dit vormde een bedreiging voor het slepen en vooral ook na aankomst in IJmuiden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Om deze reden het jacht verzocht om een aantal rondjes te draaien, om zodoende het zeil rond de mast te wikkelen en windvang te minimaliseren.

Deze aanpak lukte goed en enkele minuten later zat het zeil netjes rond de mast en ving nog weinig wind. De Adriaan Hendrik ging hierop terug richting Egmond.

We hebben het jacht rond 21.20 op sleeptouw genomen en even na 2200 in Seaport Marina afgeleverd.

Het jacht aldaar helpen afmeren en vervolgens richting steiger gevaren.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij