Skip to main content

Gealarmeerd voor een zeiljacht met een onklaar geraakte spinaker

Datum: donderdag 30 april 2015 | Sectie: IJmuiden

Gealarmeerd voor de Sunfast 3200 "Sally Ann", die problemen had met een onklaar geraakte spinaker. Het jacht was, begeleid door redingboot Adriaan Hendrik van Egmond, inmiddels op weg naar IJmuiden. Vanwege een vermoedelijk brandstoftekort van het jacht werden wij verzocht de taak van de Adriaan Hendrik over te nemen en het jacht verder te begeleiden of naar IJmuiden te slepen.

Op de betreffende positie aangekomen, zagen we dat de spinaker behoorlijk in het ongerede zat, maar nog wel steeds de nodige wind ving. Dit vormde een bedreiging voor het slepen en vooral ook na aankomst in IJmuiden.

Om deze reden het jacht verzocht om een aantal rondjes te draaien, om zodoende het zeil rond de mast te wikkelen en windvang te minimaliseren.

Deze aanpak lukte goed en enkele minuten later zat het zeil netjes rond de mast en ving nog weinig wind. De Adriaan Hendrik ging hierop terug richting Egmond.

We hebben het jacht rond 21.20 op sleeptouw genomen en even na 2200 in Seaport Marina afgeleverd.

Het jacht aldaar helpen afmeren en vervolgens richting steiger gevaren.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.