Directeurswissel bij KNRM

30 april 2015

De Raad van Toezicht van de KNRM is verheugd te kunnen berichten dat per 1 juni 2015 de heer Jos Stierhout in dienst zal treden als nieuwe directeur van de KNRM. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Roemer Boogaard, die op diezelfde dag algemeen directeur van Royal Huisman in Vollenhove wordt.

Jos Stierhout nam 30 april afscheid van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord, waar hij elf jaar directeur was. In die periode vonden grote veranderingen plaats in de organisatie van de hulpverleningsketen. Hij was onder meer projectleider van Waterrand, waarmee incidentbestrijding op het water in Nederland verbeterd werd. In die rol leerde hij de KNRM kennen als één van de toonaangevende organisaties binnen waterhulpverlening. Zijn passie voor watersport en een verleden bij de Koninklijke Marine maken dat hij veel maritieme affiniteit heeft.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Raad van Toezicht heeft de procedure voor de aanstelling van een nieuwe directeur met grote zorgvuldigheid gedaan en is bijzonder verheugd uit de vele kandidaten Jos Stierhout te hebben kunnen aantrekken.

In de komende maanden zal Jos Stierhout kennis maken met de mensen in de organisatie, die hij inmiddels al vele jaren van buiten kent. Hij heeft laten weten trots te zijn voor zo’n mooie organisatie als de KNRM te mogen werken en zal enthousiast aan de slag gaan.

Scheidend directeur Roemer Boogaard was 18 jaar werkzaam bij de KNRM. Per 1 juni volgt hij mevrouw Alice Huisman op als algemeen directeur van Royal Huisman Shipyard BV in Vollenhove, dat al meer dan 100 jaar exclusieve jachten ontwerpt en bouwt.Roemer Boogaard begon als hoofd interne dienst bij de KNRM en werd in 2007 benoemd tot directeur. Hij gaf acht jaar leiding aan de reddingmaatschappij, die uit 1.400 vrijwilligers en 54 ondersteunende beroepskrachten bestaat. Hij heeft de KNRM in de afgelopen jaren helpen groeien tot een onmisbare schakel in de hulpverlening op en langs het water. De KNRM is Roemer Boogaard zeer dankbaar voor alles wat hij de afgelopen 18 jaar voor de KNRM heeft gedaan. Hij heeft enorm veel voor de organisatie betekend.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij