Skip to main content

C2000 instructie aan IJmuidense redders

Datum: woensdag 24 mei 2017 | Sectie: IJmuiden

Woensdagavond 24 mei hebben vrijwilligers van KNRM-reddingstation IJmuiden instructie gehad over het alarmering en communicatiesysteem C2000. Dit systeem wordt gehanteerd door de meldkamer van Veiligheidsregio Kennemerland om te communiceren met hulpdiensten zoals de KNRM, reddingsbrigade, politie, ambulance en brandweer.

In de veiligheidsregio Kennemerland bevinden zich drie KNRM-reddingstations: IJmuiden, Wijk aan Zee en Zandvoort. Van ieder reddingstation was een afvaardiging van zes personen aanwezig. De vrijwilligers en het materieel van de KNRM zijn 24 uur per dag gereed voor het professioneel en kosteloos redden en helpen van mens en dier op zee.

Naast de maritieme communicatie via VHF en middengolf kunnen kusthulpverleningsvoertuigen en reddingboten ook communiceren via het landelijke communicatienetwerk C2000. C2000 is voornamelijk bedoeld voor multidisciplinaire inzetten met landhulpverleningsdiensten, zoals de politie, ambulance en brandweer, die niet beschikken over maritieme communicatiemiddelen. Daarnaast moeten reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen van de KNRM zich via C2000 altijd bij hun Geïntegreerde Meldkamer in- en uitmelden wanneer zij uitgaan voor actie of oefening en wanneer ze terugkeren.

De KNRM heeft een convenant met Veiligheidsregio Kennemerland waar diverse afspraken in zijn vastgelegd. Een van deze afspraken is het elkaar op de hoogte houden wat betreft alarmering en communicatie. Elke twee jaar organiseert de Veiligheidsregio Kennemerland een avond voor de KNRM waar procedures en communicatieprotocollen worden doorgenomen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.