Skip to main content

Demonstraties reddingboten tijdens 'Dag van de Duurzame Noordzeevis'

Datum: donderdag 18 mei 2017 | Sectie: IJmuiden

Het evenement 'Dag van de Duurzame Noordzeevis' wordt zaterdag 20 mei gehouden in IJmuiden-Haven. Een dag ter promotie van vis uit de Noordzee, waarbij het publiek alle facetten hiervan kan beleven van de visserij. Ook verzorgt de KNRM met reddingboten Nh1816 en Johanna Louisa in de Visserhaven van 14:00 tot 16:00 uur demonstraties op het water.

Ter hoogte van het kantoor van Zeehaven IJmuiden zal in de haven een demonstratie gegeven worden door de oude en nieuwe IJmuidense reddingboten. Via de speakers geeft een spreker toelichting bij de verschillende onderdelen van de demonstratie. De reddingboten van de KNRM rukken ieder jaar 2.300 keer uit om mensen in nood te redden of hulp te verlenen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, kunnen bezoekers tijdens deze middag zien.

In de vishal op de Halkade is ook een stand van de KNRM aanwezig zijn. Diegene die donateur willen worden of een leuk aandenken willen kopen, zijn van harte welkom! De Dag van de Duurzame Noordzeevis is gratis toegankelijk en duurt van 11.00 tot 21.00 uur.

De KNRM heeft een binding met het evenement omdat de dag wordt gehouden door onder andere Waasdorp Fish & Seafood. Waasdorp Fish & Seafood is Reder van Reddingstation IJmuiden; door € 1.000,- per jaar te doneren aan KNRM IJmuiden, voor de duur van vijf jaar. Ook Reder van reddingstation IJmuiden worden? Kijk op knrm.nl/rederskringen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.