Skip to main content

Nh1816 aanwezig bij Haringparty OV IJmond

Datum: dinsdag 13 juni 2017 | Sectie: IJmuiden

Reddingboot Nh1816 van de IJmuidense vrijwillige redders is te bezichtigen tijdens de Haringparty van OV IJmond op donderdag 15 juni tussen 16:00 en 18:00 uur. Voor de Vishal D aan de Halkade komt een ponton te liggen zodat ondernemers veilig de reddingboot kunnen betreden. De vrijwillige redders staan klaar om uitleg te geven over het reddingswerk en de reddingboot.

Sinds 2014 is de KNRM lid van OV IJmond en dus present met de reddingboot tijdens de jaarlijkse Haringparty. Reddingstation IJmuiden wil de banden met het lokale bedrijfsleven aantrekken om zodoende meer sponsorinkomsten te genereren. Het reddingsstation heeft daarvoor een Rederskring opgezet waarvan lokale bedrijven Reder of Lid kunnen worden. Als Reder committeren bedrijven zich voor 5 jaar een bijdrage van € 1.000,- te doneren aan het reddingstation. Leden van de Rederskring gaan de overeenkomst aan om 5 jaar lang een bijdrage van € 100,- te doneren. In ruil hiervoor worden bedrijven betrokken bij het reilen en zeilen van het reddingstation en kunnen zij netwerken met ondernemingen uit de regio.

IJmondse bedrijven als Fish & Seafood Waasdorp en Nederlands Loodswezen B.V. zijn Reders van het reddingstation, Aandacht Arbo B.V. is Lid van de Rederskring. Wie steekt de IJmuidense redders ook een hart onder de riem? Bij voldoende nieuw geworven Reders of Leden tijdens de Haringparty op 15 juni, wordt met hen aan het einde van het feest een ronde gevaren met de Nh1816.

IJmuiden is standplaats van één van de 45 reddingstations van de KNRM. Het reddingstation staat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar klaar voor inzet, ongeacht de (weers) omstandigheden. Zij biedt hulp aan personen, die op zee in problemen zijn geraakt. Deze hulp is niet alleen gereserveerd voor de stoere zeeman, maar ook voor opvarenden van passagiersschepen of inzittenden van vliegtuigen. Daarnaast is de Radio Medische Dienst van de KNRM 24/7 operoepbaar voor medisch advies aan gewonden of zieke zeevarenden. De IJmuider reddingboot wordt bemand door een professioneel opgeleide, maar grotendeels vrijwillige bemanning.

Hoewel de KNRM niet door de overheid wordt gefinancierd, werkt zij toch op basis van ‘graag gedaan’; alle diensten van de KNRM zijn kosteloos voor de hulpvrager. Dit is alleen mogelijk door financiële bijdragen van particulieren en bedrijven. Naast een grote groep trouwe Redders aan de wal (donateurs), is het redersprogramma een initiatief voor fondsenwerving binnen bedrijven in de eigen regio. Veel IJmuidense bedrijven dragen de KNRM een warm hart toe en via het redersprogramma kan hieraan gestalte worden gegeven.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.