Zes kinderen te water na omslaan zeilboot

11 mei 2019
Huizen-Blaricum

Op het Eemmeer bij Bunschoten-Spakenburg is zaterdag rond 15.40u een zeilboot van de lokale scouting omgeslagen. Zes kinderen van nog onbekende leeftijd zijn daarbij in het water terecht gekomen.

Vier reddingboten van de KNRM uit Blaricum en Huizen zijn ter plaatse gegaan en hebben de kinderen uit het water gehaald.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De kinderen zijn op de wal onderzocht. Een van de kinderen bleek licht onderkoeld. De zeilboot van de scouting is geborgen en afgeleverd in de thuishaven.

De inzet vond plaats tijdens de reddingbootdag, de jaarlijkse open dag van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De rondvaarten met donateurs werden afgebroken om de inzet voor het incident mogelijk te maken.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij