Waarderingsbeker Huizer Reddingsbrigade voor Cees de Munnik

25 mei 2016

Jaarlijks kennen de leden van de Huizer Reddingsbrigade een waarderingsbeker toe aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor het Huizer Reddingstation. De beker draagt de naam Vróm en Tóm.
Dit jaar is de beker toegekend aan bemanningslid Cees de Munnik. In 1991 is Cees lid geworden van de Huizer Reddingsbrigade. Toen in 2006 de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM naar Huizen kwam is hij daar plaatsvervangend schipper geworden. Helaas werd Cees ziek en moest daarom in 2007 stoppen met varen. Hij is toen ‘walploeglid’ geworden en heeft vanuit deze functie een geweldige ondersteunende rol opgepakt voor de hulpverlening op het water. De waardering daarvoor heeft de bemanning van reddingstation Huizen uitgesproken door hem de Vróm en Tóm beker 2016 toe te kennen. Beker met oorkonde werden hem uitgereikt door Hans Borremans, voorzitter van de Huizer Reddingsbrigade. En daar paste natuurlijk een lekkere fles bij! De Huizer reddingsbrigade en de KNRM Huizen zijn gezamenlijk gehuisvest in Reddingstation Huizen, waarbij de SAR taken door de KNRM worden uitgevoerd en de reddingsbrigade alle overige taken uitvoert die met veiligheid op en aan het water te maken hebben. Hieronder vallen onder meer strandbewaking en begeleiding van de vele waterevenementen in Huizen, ook wel ‘Huizen, Haven van ’t Gooi’ genoemd. Het zijn dezelfde mensen die de taken uitvoeren voor beide organisaties.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij