Skip to main content

15 jaar actief bij reddingstation Huizen

Datum: vrijdag 05 februari 2016 | Sectie: Huizen

Onder het mom ‘we hebben een vergadering na het achtuurpraatje’ werd penningmeester Sjaak van der Mark op vrijdag 5 februari jl. naar het reddingstation gelokt. Daar werd hij opgewacht door 26 bemanningsleden die hem in het zonnetje zetten.

De reden? Op zaterdag 6 februari was het precies 15 jaar geleden dat Sjaak lid werd van de Huizer Reddingsbrigade en tevens penningmeester. Met het operationeel worden van KNRM Huizen op 12 mei 2006, was hij al vanaf 1 januari 2006 actief als penningmeester van de KNRM en had daarbij een belangrijk aandeel bij de voorbereidingen om het Huizer filiaal van de KNRM op poten te zetten.

Iedere vrijdag wordt het zogenaamde ‘achtuurpraatje’ gehouden. Met de bemanning worden dan de inzetten van de afgelopen week geëvalueerd, er wordt nieuws uitgewisseld over hulpverleningen en er worden klusjes gedaan. Deze vrijdag was helemaal voor Sjaak. Peter Koelé, bemanningslid en banketbakker, had een heerlijke slagroomtaart gebakken die Sjaak mocht aansnijden. Hij dacht: “Dat is het.” Nee hoor, terwijl de bemanning smulde van het lekkers, zei Hans Borremans, voorzitter van de Huizer reddingsbrigade en secretaris van KNRM Huizen: “Sjaak, je hebt je 15 jaar ingezet voor het reddingstation. Daarvoor was je vele jaren actief bij de brandweer. Nooit kwam je in aanmerking voor welke waarderingsbeloning dan ook. Van medailles wilde je niets weten. Je bent nu actief bij het Veiligheidsmuseum in Almere, je rijdt op de Dierenambulance en je bent opgeleid als verkeersregelaar. Je bent een bezig mannetje, gewaardeerd als mens en voor je geweldige inzet.” Vervolgens kreeg Sjaak van de brigade een verkleinde replica van het Huizer Vissersmonument.

Ook de KNRM liet zich niet onbetuigd. Van Frans van Tol, lid van de Plaatselijk Commissie, kreeg Sjaak een bos bloemen in KNRM kleuren en een dinerbon.

“Ik had dit niet verwacht. Bedankt allemaal. Het beeldje zal een goed plaatsje krijgen bij een eerder beeldje dat ik van jullie kreeg. En: allemaal een drankje van mij”, aldus de jubilaris.

Na dit feestelijke gebeuren ging de bemanning naar de botenstalling. Normaal ligt daar de reddingboot Nikolaas Wijsenbeek, de eerste boot van de Nikolaasklasse. Nu lag daar reddingboot Johanna Maria, omdat de Nikolaas voor groot onderhoud in IJmuiden is. De Johanna is gebouwd volgens de nieuwste inzichten. Voor de bemanning een reden om voor de tweede keer die avond te smullen: nu een van een brok prachtige techniek.

Zoals gewoonlijk maakte Ferry Mol weer de foto’s. Bedankt Ferry!

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.