Skip to main content

Op bezoek bij een trouwe donateur in Weesp

Datum: maandag 28 december 2015 | Sectie: Huizen

Zaterdag 7 november jl. mocht KNRM Huizen in haar reddingstation trouwe donateurs ontvangen. Mevrouw H.J. Nihot – van der Linden uit Weesp was ook uitgenodigd, maar kon vanwege ziekte niet komen. Reden waarom ze thuis werd opgezocht.

Daags na de kerstdagen belden schipper Joost Leeuwerke en secretaris Hans Borremans bij haar aan. Een woonark aan de Vecht waarin ze woont met zoon Marcel - student, sportvlieger en mantelzorger. De ark met de naam Liberty is ontworpen door haar echtgenoot die helaas vijftien jaar geleden als gevolg van een tragisch verkeersongeluk om het leven is gekomen. Prachtige scheepsafbeeldingen in het glas van de deuren geven de binding aan met het water.

50 jaar donateur van de KNRM. ‘Waarom’ was natuurlijk de vraag. “Ik vond het niet eerlijk dat deze prachtige organisatie geen subsidie kreeg. Ik ben toen meteen donateur geworden. Ik heb altijd iets met water gehad; mijn vader had een sleepboot en is later gaan varen op een rondvaartboot. Mijn man en ik hebben zeven plezierboten gehad.” Haar echtgenoot had een doe-het-zelf zaak en zelf heeft zij 25 jaar bij de toenmalige PTT gewerkt.

Mevrouw Nihot zit vol met boeiende anekdotes. Hun eerste woonark kochten ze van een marineman. Op de Vecht werd toen door de marine vaak geroeid. Als bij hun woonark werd aangekomen, stopte het roeien en werd een formele groet gebracht. De familie had geen idee waarom. Later bleek dat de roeiers dachten dat hun commandant er nog woonde. “Toen mijn vader op de rondvaartboot zat, ging ik vaak met hem mee”, vertelt mevrouw Nihot. “Als de boot dan het Amsterdamse IJ opvaarde zei hij tegen de passagiers dat er maar in reddingboei aan boord was en dat die voor hem was. Niet iedereen begreep de grap en het heeft soms boze gezichten opgeleverd.”

Jubileumspeld
De KNRM-ers moesten toch maar even doen waarvoor ze gekomen waren: mevrouw Nihot in het zonnetje zetten. Schipper Joost Leeuwerke: “Ik wil u graag de jubileum speld opspelden als grote blijk van waardering voor uw jarenlange donateurschap, bedankt hiervoor!” De foto van dit heuglijke moment wordt bij de voordeur van de woonark gemaakt. Jawel, in het warme zonnetje, en dat eind december!

Weer binnen kreeg de jubilaris het KNRM-boek ‘Wie goed doet… - Waarom heten reddingboten zoals ze heten’. Ook was er een bedankbrief en kaart van de directeur van de KNRM. Van reddingstation Huizen kreeg mevrouw Nihot een trommeltje met Huizer speculaas. Via foto’s op de meegebrachte ipad kon zij foto’s bekijken van de donateursdag in Huizen.

Het aangekondigde ‘uurtje bezoek’ begon aardig uit te lopen. De boeiende verhalen van mevrouw Nihot en de hobby van zoon Marcel: het bouwen van een modelvliegtuig met allerlei technische hoogstandjes. Met een uitnodiging aan de jubilaris en haar zoon om in betere tijden reddingstation Huizen te bezoeken, vertrokken schipper en secretaris richting Huizen. Ze konden terugkijken op een boeiend en dankbaar bezoek.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.