Medailles voor Huizer redders

18 december 2015

Op vrijdagavond 18 december zijn vijf bemanningsleden van reddingstation Huizen onderscheiden vanwege hun jarenlange inzet voor de hulpverlening op het water. Bemanning, vrienden en familie waren bij dit feestelijke moment aanwezig.

Zij kregen van Fons Hertog, voorzitter van KNRM Huizen en beschermheer van de Huizer reddingsbrigade, de versierselen uitgereikt behorende bij de vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Deze onderscheidingen zijn op voordracht van de Raad van Toezicht van de KNRM, toegekend namens Zijne Majesteit de Koning.

De feestelijkheden vonden plaats in het Huizer reddingstation, het onderkomen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de Huizer reddingsbrigade.

Fons Hertog ging in zijn welkomstwoord in op de geweldige bijdrage die de vrijwilligers van Huizen leveren om 365 dagen per jaar klaar te staan voor de hulpverlening op het water. Als burgemeester vindt hij zich gesteund door de professionele hulpverlening op het water door de Huizer vrijwilligers. Daarna gaf Hans Borremans, secretaris van KNRM Huizen en voorzitter van de Huizer reddingsbrigade, een terugblik op de afgelopen 46 jaar. Als leidraad gebruikte hij de vele gebouwen waarin de redders de afgelopen 46 jaar gehuisvest waren.

Borremans las een brief voor van Jos Stierhout, directeur van de KNRM. Stierhout geeft aan dat reddingstation Huizen dit jaar tot op heden 122 keer is opgeroepen, waarmee het een van de drukste KNRM station van Nederland is. Stierhout: “Het gaat bij het redden niet om aantallen, maar in het geval van Huizen ben ik mij er wel van bewust dat het aantal acties een behoorlijke druk op schipper en bemanning legt. Dat verdient een extra woord van dank. Ik bedank het reddingstation ook namens de Raad van Toezicht voor de enorme inzet.”

Van Sjaak van der Mark, lid van Plaatselijk Commissie en bestuurslid van de Huizer reddingsbrigade, kregen de jubilarissen bloemen en een dinerbon.

De jubilarissen zijn: Rob van den Heuvel is 25 jaar actief als hulpverlener. Hij is helper aan de wal van de KNRM, bestuurslid van de Huizer reddingsbrigade en voorzitter van de Huizer strandwacht. Hij kreeg de oorkonde en het jaarteken ‘25’. Het jaarteken kan worden bevestigd op de medaille die toegekend was na tien jaren inzet als vrijwillige hulpverlener.

Maurits Bast draait 30 jaar mee in de hulpverlening en kreeg de oorkonde en het jaarteken ‘30’. Hij is plaatsvervangend schipper van KNRM Huizen en docent vaarbewijscursussen. Begonnen als 15-jarige bij de Huizer Reddingsbrigade.

Luijt Postma is 30 jaar actief in de hulpverlening en helper aan de wal van de KNRM. Hij was niet aanwezig en zal het jaarteken ‘30’ en de oorkonde op een later moment krijgen.

Ronald Vlug is plaatsvervangend schipper bij KNRM Huizen en kreeg de oorkonde en het jaarteken ‘30’. Hij heeft zijn kantoor op steenworp afstand van het reddingstation en vervult daardoor een sleutelpositie in het 24/7 operationeel zijn.

Wim Groothoff is een oudgediende. Al 45 jaar actief in de hulpverlening op het water, thans helper aan de wal. Heeft vele functies gehad: varend lid, bestuurslid. Goede klusser. Zit vol met anekdotes over de afgelopen 45 jaar. Kreeg de oorkonde en geen jaarteken omdat de Kanselarij der Nederlandse Orden maar tot 40 jaar vrijwilligersinzet gaat…

Frans van Tol, 45 jaar in de hulpverlening. Thans plaatsvervangend schipper en bestuurslid van KNRM Huizen, speciaal belast met materiele zaken. Was jarenlang voorzitter van de Huizer Reddingsbrigade. Kreeg de oorkonde.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij