Skip to main content

Waardering voor jarenlange inzet Huizer redders

Datum: zaterdag 10 december 2016 | Sectie: Huizen

Op vrijdagavond 9 december zijn vier bemanningsleden van reddingstation Huizen onderscheiden vanwege hun jarenlange inzet voor de hulpverlening op het water. Bemanning, vrienden en familie waren bij dit feestelijke moment aanwezig.

Zij kregen van Fons Hertog, voorzitter van reddingstation Huizen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), de versierselen uitgereikt behorende bij de vrijwilligersmedaille voor Openbare Orde en Veiligheid. Deze onderscheidingen zijn op voordracht van de Raad van Toezicht van de KNRM, toegekend namens Zijne Majesteit de Koning.

De feestelijkheden vonden plaats in het Huizer reddingstation, het onderkomen van KNRM Huizen en de Huizer Reddingsbrigade.

Fons Hertog ging in zijn welkomstwoord in op het bijzondere feit dat de hulpverlening op het water geheel door vrijwilligers wordt ingevuld. “Met het oog op de toekomst is vrijwilligersinzet is binnen de veiligheidsregio een aandachtspunt. Secretaris Hans Borremans en ik zijn aan het afbouwen. Per 1 januari treedt een nieuw bestuur aan voor de beide reddingstations van Huizen en Blaricum”, aldus Fons Hertog. Tegen de jubilaressen zei hij: “Jullie hebben indertijd de eerste stap gezet om lid te worden van de reddingsbrigade, maar veel belangrijker: jullie zijn als tweede stap vele jaren doorgegaan en dat is toch bijzonder.”

Daarna presenteerde Hans Borremans een terugblik op de afgelopen 47 jaar. Als leidraad gebruikte hij de vijftien boten waarmee de hulpverlening vanaf de oprichting heeft plaatsgevonden.

Van Sjaak van der Mark, penningmeester van KNRM Huizen en de Huizer Reddingsbrigade, kregen de jubilarissen een dinerbon.

De jubilarissen zijn:

Erwin van den Brink is 15 jaar actief als hulpverlener en plaatsvervangend schipper. Erwin is in 2001 samen met zijn broer Mark bij het reddingstation gekomen.
Mark van den Brink. Ook hij is plaatsvervangend schipper en 15 jaar actief als hulpverlener.
Cees de Munnik is 25 jaar actief als hulpverlener. Hij is thans helper aan de wal maar heeft een lange carrière gehad als plaatsvervangend schipper.
Frits Calis is 35 jaar actief in de hulpverlening. Vanwege zijn leeftijd moest hij stoppen als plaatsvervangend schipper. Thans is hij helper aan de wal. Frits is in 2011 Koninklijk onderscheiden voor zijn jarenlange inzet.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.