Skip to main content

Medische evacuatie persoon met hartproblemen

Datum: vrijdag 01 mei 2020 | Sectie: Huizen

Gisteravond net voor middernacht ontving KNRM Huizen een melding voor een medevac, een medische evacuatie. Aan boord van een zeiljacht is er een persoon met hartproblemen en die heeft dringend medische hulp nodig. 

Het schip ligt afgemeerd aan het eiland De Schelp. Reddingsbrigade Naarden is ook gealarmeerd en neemt het ambulancepersoneel mee dat ter plaatste direct kan starten met de hulpverlening. Na onderzoek wordt besloten om de persoon naar de wal te brengen. Gezien het ruime voordek van de reddingboot Nikolaas Wijsenbeek wordt besloten om het slachtoffer daarmee naar de wal te brengen voor verder vervoer naar een ziekenhuis. Daarna is het schip met de achtergebleven partner van het slachtoffer met hulp van de redders terug naar Naarden begeleid. Om half twee lag de reddingboot weer gereed voor een volgende uitruk en konden de vrijwilligers hun bed opzoeken.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.