Skip to main content

Geen cadeaus maar donatie voor de KNRM!

Datum: vrijdag 06 maart 2015 | Sectie: Huizen

Op vrijdag 27 februari 2015 werd hij 70 jaar. De heer J.P.M. (Hans) van Winsen, al vele jaren donateur van de KNRM. Bij een voor hem georganiseerd verrassingsverjaardagsfeest werd aan de gasten gevraagd geen cadeaus te geven maar een donatie aan de KNRM. Dit heeft een bedrag opgeleverd van maar liefst € 730!

Hans van Winsen had van het Huizer KNRM reddingstation een bus gekregen waar de gasten hun donatie in kwijt konden. Enkele dagen na het feest kwam hij de bus terugbrengen. Samen met schipper Joost Leeuwerke en secretaris Hans Borremans werd de bus geopend. Naast het geweldige bedrag van € 730, zaten er ook enveloppen in met de felicitatiekaarten. Bij sommige kaarten was de donatie zeer creatief gepresenteerd! Waarom heeft Hans gekozen voor een donatie aan de KNRM en niet voor cadeaus? Hans: “Ik heb respect voor de inzet van de vrijwilligers die altijd klaar staan voor hulpverlening op het water.”

Hans is een watersporter in hart en nieren. Hij is lid van de watersportvereniging AVOH en actief als zanger in het shantykoor ‘De Zoute Zee’ van deze vereniging. Niet vreemd, want in zijn werkzame leven was hij musicus.

Hans is de gelukkige bezitter van een Hanse 370, een zeiljacht van ca. 11 meter. Twee keer heeft hij bij zijn zeiltochten een beroep moeten doen op de KNRM. Een keer voor een motorstoring, en een keer omdat de fokkeschoot in de schroef was gekomen. Bij een van deze hulpverleningen was het prachtig weer. “De redders keken bij aankomst een beetje chagrijnig: wij in een luchtig T-shirt en zij in een warm overlevingspak,” zegt Hans.

Na de thee was er een rondleiding door het reddingstation.
Geen cadeaus voor zijn verjaardag? Hans van Winsen kreeg van KNRM Huizen het boek ‘Redders van Boven’ cadeau. Dit als blijk van grote waardering voor zijn initiatief.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.