Waarderingsbeker voor bemanningslid reddingstation Huizen

22 mei 2015

Afgelopen vrijdag 22 mei is tijdens de ledenvergadering van de Huizer reddingsbrigade, de ‘Vróm en Tóm’ wisselbeker uitgereikt aan Martijn Bustin (19), lid van de brigade en aankomend opstapper bij KNRM Huizen. Deze beker wordt jaarlijks – en nu al 35 jaar - door de leden van de brigade toegekend aan een persoon die zich heeft bijzonder heeft ingezet voor de hulpverlening op het water.

De Huizer reddingsbrigade en de KNRM Huizen zijn gezamenlijk gehuisvest in Reddingstation Huizen, waarbij de SAR taken door de KNRM worden uitgevoerd en de reddingsbrigade alle overige taken uitvoert die met veiligheid op en aan het water te maken hebben. Hieronder vallen onder meer strandbewaking en begeleiding van de vele waterevenementen in Huizen, ook wel ‘Huizen, Haven van ’t Gooi’ genoemd. Het zijn dezelfde mensen die de taken uitvoeren voor beide organisaties. Hans Borremans, brigade voorzitter en secretaris van KNRM Huizen, overhandigde de beker aan Martijn Bustin. Borremans: “Ondanks zijn jeugdige leeftijd heeft Martijn de afgelopen jaren laten zien dat hij een volwaardig bemanningslid is van het reddingstation. Zijn inzet is bovengemiddeld, zowel bij de directe hulpverlening op het water als bij allerlei klussen die op het reddingstation gedaan moeten worden. Bijzonder is dat Martijn veel ideeën heeft, waarbij hij ook zijn schouders onder de uitvoering zet.” Wat dit laatste betreft heeft Martijn allerlei activiteiten opgezet bij de reddingbootdagen, activiteiten die zich vooral op de jeugd richtte, zoals een puzzeltocht en boeispuiten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij